tisdag 17 februari 2009

Spackling och plattsättning























Det händer en hel del på huset. Köksstommarna är på plats och plattorna ligger på golvet i köket! Min pappa är här uppe hos oss nu och arbetar med att lägga plattorna i kök, hall, tvättstuga och badrum. Det tar ju sin lilla tid. Det är mycket att göra nu med alla regler som gäller för badrum så det är fuktspärrar med mera. Men även plattorna är på plats i badrummet nu så det får bli en bild på dem inom några dagar.

Målaren håller på att spackla i hela huset och slipa för att sedan måla en vit färg. Vi har valt ut en fondtapet till vardagsrummet och sovrummet. I vardagsrummet kommer det att bli en lilaaktig tapet med lättare medaljongmönster. I sovrummet kommer vi ha en brun tapet med turkosa blommor. Ska bli kul att se sen när det kommer upp!
Tiden springer iväg och vi har fullt upp. Ska ut ur lägenheten nästa helg redan. Men vi kan inte flytta in i huset då, men vi ska i alla fall kunna ställa upp möbler och allt i några av rummen. Så nu får de snickra på =) I den här veckan ska även fönstrena som ska sitta ovanför skjutpartiet komma. Det ska verkligen bli kul att se. De har redan nu satt ut ramen för hur det kommer att se ut, så nu längtar man bara efter fönstrena. Vår ytterdörr är på plats och även de smala sidofönstrena bredvid den. Och när det satt uppe kunde vi bara säga YES! vi valde rätt färg och rätt dörr (så känner i alla fall vi ). Att en sak kan göra så mycket! Framöver nu är det mer plattor som ska upp, målning, golvläggning, garaget smälls upp (faktiskt redan uppreglat i skrivandets stund), ja det är mycket som ska hända. Nu längtar man tills man bor i huset kan jag säga!





1 kommentar:

  1. Det är verkligen jättekul att följa erat husbygge, skulle vilja se en bild på dig, Camilla så vi får se hur du ser ut:)Hoppas allt går bra för er med graviditet och flytt. Massa kramar från Fredrik,Kristin och Elias

    SvaraRadera